SEZNAM ALERGENŮ PRO JÍDELNÍ LÍSTEK
1) Obiliny obsahující lepek
(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut anebo jejich odrůdy)
2) Korýši
(a výrobky z nich)
3) Vejce
(a výrobky z nich)
4) Ryby
(a výrobky z nich)
5) Arašídy
(a výrobky z nich)
6) Sójová zrna
(a výrobky z nich)
7) Mléko
(a výrobky z něj)
8) Ořechy
(mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,
makadamové ořechy a queenslandské ořechy a výrobky z nich)
9) Celer
(a výrobky z něj)
10) Hořčice
(a výrobky z ní)
11) Sezamová semena
(a výrobky z nich)
12) Oxid siřičitý a siřičitany
(v koncentracích vyšších jako 10 mg/kg anebo 10 mg/l. /konzervanty/)
13) Vlčí bob (lupina)
(a výrobky z něj)
14) Měkkýši
(a výrobky z nich)