SEZNAM ALERGENŮ PRO JÍDELNÍ LÍSTEK

1) Obiliny obsahující lepek

(tj. pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut anebo jejich odrůdy)

2) Korýši
(a výrobky z nich)

3) Vejce
(a výrobky z nich)

4) Ryby
(a výrobky z nich)

5) Arašídy
(a výrobky z nich)

6) Sójová zrna
(a výrobky z nich)

7) Mléko
(a výrobky z něj)

8) Ořechy
(mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie,

makadamové ořechy a queenslandské ořechy a výrobky z nich)

9) Celer
(a výrobky z něj)

10) Hořčice
(a výrobky z ní)

11) Sezamová semena
(a výrobky z nich)

12) Oxid siřičitý a siřičitany
(v koncentracích vyšších jako 10 mg/kg anebo 10 mg/l. /konzervanty/)

13) Vlčí bob (lupina)
(a výrobky z něj)

14) Měkkýši
(a výrobky z nich)